Deze inspirerende week staat volledig in het teken van persoonlijke ontwikkeling en heeft als doel uw teamleden meer zelfbewustzijn te laten ervaren, waardoor zij samen een nog sterker team kunnen vormen.

De Ont-week is een innovatief concept op het gebied van persoonlijk leiderschap. Tijdens deze week zullen de medewerkers vijf ochtenden samen onder intensieve begeleiding van twee ervaren coaches aan de slag gaan om zichzelf nog beter te leren ontdekken.

 

Elke dag van de Ont-week heeft een specifiek thema:

  • Maandag: Ont-moeten
  • Dinsdag: Ont-dekken
  • Woensdag: Ont-vouwen
  • Donderdag: Ont-stemmen
  • Vrijdag: Ont-werpen

Elk thema omvat meerdere oefeningen die een combinatie zijn van ervaringsgerichte opdrachten en wandelen in de prachtige natuurlijke omgeving van het Mastbos. Dit samenspel van activiteiten geeft een extra dimensie aan het programma en zorgt voor een diepere persoonlijke groei.

De Ont-week vindt plaats in en rondom het Mastbos, waar zorgvuldig gekozen routes en locaties dienen als setting voor de oefeningen. De combinatie van de adembenemende natuur en de vroege ochtenduren geeft het programma een unieke sfeer.

De oefeningen tijdens de Ont-week bestaan uit zowel individuele als gezamenlijke opdrachten, allemaal gericht op het vergroten van het bewustzijn. Door deel te nemen aan deze week zullen de medewerkers steeds bewuster worden van zichzelf en hun omgeving, wat zal bijdragen aan hun persoonlijke groei en het versterken van het team.

De Ont-week is speciaal ontworpen om te ontwaken in de natuur, het starten van een nieuwe dag en het betreden van een ander ritme maken allemaal deel uit van deze bijzondere ervaring. Daarom begint elke dag van de Ont-week om 06:00 uur en eindigt deze om 09:00 uur, zodat het team de rest van de dag nog vol energie kan benutten.

Graag willen wij benadrukken dat de Ont-week gebaseerd is op positieve psychologie, Theorie U en co-actieve coaching. Deze benaderingen vormen de basis van het programma en zorgen voor een de benodigde impact op de ontwikkeling van uw teamleden.

Positieve psychologie:
Tijdens de Ont-week zullen de teamleden kennismaken met positieve psychologie, waarbij de focus ligt op het versterken van hun positieve emoties, karaktersterktes en veerkracht. Door middel van oefeningen en reflectie zullen ze leren om hun persoonlijke groei te stimuleren vanuit een positieve mindset.

Theorie U:
De principes van Theorie U, ontwikkeld door Otto Scharmer, zullen een leidraad vormen tijdens de Ont-week. De teamleden zullen worden uitgenodigd om diep te luisteren naar zichzelf en anderen, met een open en nieuwsgierige houding. Ze zullen de kans krijgen om bestaande denkpatronen los te laten en nieuwe mogelijkheden te verkennen voor persoonlijke- en teamontwikkeling.

Co-actieve coaching:
Het co-actieve coachingsmodel, ontwikkeld door The Coaches Training Institute (CTI), vormt de basis van de begeleiding tijdens de Ont-week. Uw teamleden zullen ervaren hoe coaching kan helpen bij het verkennen van hun eigen potentieel, het stellen van doelen en het nemen van concrete acties. Ze zullen ondersteund worden bij het ontwerpen van hun persoonlijke groeiplannen.

Door de combinatie van positieve psychologie, Theorie U en co-actieve coaching geeft de Ont-week de teamleden zullen de mogelijkheid hebben om zowel individueel als in groepsverband te groeien, waarbij ze hun zelfbewustzijn vergroten en effectievere teamspelers worden.

Investering
De kosten per deelnemer bedragen € 1.000,- excl. BTW afhankelijk van het aantal deelnemers zullen we twee of meer coaches in gaan zetten. Wij gaan uit van 1 coach op 3 medewerkers  Op deze manier kunnen we iedere medewerker voldoende individuele aandacht geven.